четвъртък, 19 януари 2012 г.

БЯЛА СНЕЖИНКА (White Peafowls - Snowflake)

Белите пауни са цветова мутация (не албинос) на познатия на всички ни Индийски паун (pavo cristatus). Отглежда се лесно както и обикновения паун. При смесване на бял и обикновен индийски паун се получават пъстри птици - понякога много ефектни - разбира се най-вече мъжките зрели птици!
Продавам пауни продавам паун

Бяла СНЕЖИНКА :)

Бял Паун

Баща и син бели пауни!

продавам пауни, продавам паун, продавам бели пауни, пъстри пауни, арлекин, продавам арлекин
pernati.com  пернати ком

16 коментара:

  1. Оксана Данаилова27 януари 2012 г. в 10:53

    Тази красота не може да се опише с думи! Сигурно сте много щастливи, че й се радвате всеки ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ауууу... невероятни са! Не бях виждала пауни албиноси...

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятни са - Благодаря! Но това не са пауни албиноси. Това е най-старата цветова мутация на обикновенния индийски паун. Смята се че за пръв път се е появила в природата средата на 19 век. Белия паун е рецисивен, но с умело селектиране е постигнато затвърдяване на цвета!

    ОтговорИзтриване
  4. прекрасни са, много ми харесват, наистина ме оставиха без думи, мерси за споделянето на тези прекрасни снимки тук с всички нас

    ОтговорИзтриване
  5. оо този Индийски паун е много красив. Наистина изглежда като една огромен снежинка. Толкова бял и чист.

    ОтговорИзтриване
  6. Не знаех, че белите пауни са цветова мутация. Все пак нямат нито едно цветно петънце. На живо не съм виждала и дори не знаех, че съществуват чисто бели пауни. Интересно ми е къде мога да видя на живо такъв. Знам, че на Панчарево отглеждат пауни, но там са все цветни красавци и красавици. Тези снежинки са като приказка!

    ОтговорИзтриване
  7. Уаууу невероятни са, точно като бяла снежинка. Никога не съм виждала такива даже не знаех че съществуват чисто били пауни.

    ОтговорИзтриване
  8. уникални са - много ми харесват - никога не съм виждала такива снежно бели пауни на живо - изтинска естествена красота

    ОтговорИзтриване
  9. великолепни - просто ме оставиха без думи - мерси за споделянето на снимките - поздрави до всички и до скоро

    ОтговорИзтриване
  10. Изключително красива и нежна фотография на този бял паун, които не знаех, че са цветова мутация (не албинос) на познатия на всички ни Индийски паун.Много силен и могъщ изглежда и същевременно нежен и романтичен.Все едно е обсипан с множество снежинки!Сега се замислих, че в нашият зоопарк не съм виждала подобен. Къде мога да ги намеря!?

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесна статия с тази разкошна птица.Стои много изискано и кралско.Като я видях се сетих за сватбена церемония в такива бели пера и такъв стил, разбира се изкуствени.Снимките са много красиви.Не знаех, че Белите пауни са цветова мутация на познатия на всички ни Индийски паун.Дори не знаех, че има такива бели, не бях виждала до сега. Добре е ,че се отглежда лесно както и обикновенния паун. При смесване на бял и обикновен индийски паун се получават пъстри птици - понякога много ефектни - разбира се най-вече мъжките зрели птици, интересен факт.Къде можем да ги видим?

    ОтговорИзтриване
  12. Красива птица , много величествена и нежна.Като една голяма неразтопима снежинка.

    ОтговорИзтриване
  13. Уаууу, наистина са като снежинки! Не съм виждала такива на живо...

    ОтговорИзтриване
  14. Разкошна птица иска ми се да мога да я видя на живо.Благодаря за снимките.

    ОтговорИзтриване
  15. Изглежда наистина като една огромна снежно бяла снежинка или като едно разперено ветрило.Много нежно и ефирно.Красива птица, гледаш я и дори те е страх да я пипнеш, да не й сториш нещо,толкова нежна и малка.Нямах представа, че има и бял паун. Обичам животните и смятам,че и те имат същото право да са на Земята и да живеят спокойно и свободно както и ние хората.Снимките са прелестни, определено ще се поинтересувам къде мога да отида и да ги видя тез снежинки.Продължавайте да качвате снимки за нас.

    ОтговорИзтриване